X
GO

POLIGON VARNE VOŽNJE

Poligon s svojo gradbeno in tehnično konfiguracijo omogoča večnamensko specialno usposabljanje.

  

 

Možnosti usposabljanja

Na njem izvajamo programe usposabljanja, ki ga sestavljajo trije ločeni programi in sicer za potrebe:

  • Kandidatov za pridobitev dovoljenja določene kategorije. V tem primeru je poligon namenjen učenju vožnje začetnikov po programu, ki je zakonske predpisan s strani Ministrstva za notranje zadeve.

  • Kandidatov za ponovno pridobitev dovoljenja določene kategorije – skladno z odločbo pravosodnih organov oz. z izrekom varnostnega ukrepa.

  • Prometno varnostni poligon namenjen izobraževanju-treningu varne in varčne vožnje.
     

Oprema poligona

  • S posebej izgrajenimi in prilagojenimi površinami (spolzke površine) na katerih lahko simuliramo vse neugodne in kritične situacije na katere lahko voznik naleti med vožnjo. Z namakanjem teh površin dosegamo močno zmanjšanje oprijema pnevmatik do meje, ki ustvarja pogoje vožnje na spolzki površini.

  • Z vodnimi ovirami- zavesami. Vodna zavesa omogoča simulacijo različnih kritičnih situacij v prometu, za potrebe ugotavljanja refleksnih stanj in reakcijskih časov voznika.
     
  • Z hidravlično pomično ploščo. Le ta predstavlja osrednji najzahtevnejši element opreme poligona. Z njeno pomočjo  rušimo stabilnost vozila med vožnjo, ki je najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nezgod.

 

Celotni sistem usposabljanja na poligonu je računalniško podprt in krmiljen ter omogoča več scenarijev kritičnega obnašanja vozila med vožnjo in s tem nudi različne zahtevnostne nivoje usposabljanja.

V kombinaciji s spolzko površino in vodnimi ovirami  lahko ustvarimo situacije, ki že pri nizkih in srednjih hitrostih postavijo voznika v kočljive položaje glede reakcij in upravljanja vozila glede na zahtevnost vožnje.

 

 

Off road poligon

 

 

 

Off road poligon

Trening varne vožnje s terenskimi vozili (off-road vožnja) poteka v prvi fazi na poligonu centra, nadaljnje pa na brezpotjih, na površinah naših poslovnih partnerjev.

 

 

 

 

Sprehodite se po poligonu - virtualno

 

 

 

Najem učilnic in poligona

Naše prostore lahko najamete za izvajanje katerekoli dejavnosti.
Pošljite nam povpraševanje oz nas kontaktirajte za najem učilnice, poligona ali lokala oz pomoč pri organizaciji dogodka.