Poligon s svojo gradbeno in tehnično konfiguracijo omogoča večnamensko specialno usposabljanje


POLIGON VARNE VOŽNJE
MURSKA SOBOTA

Možnosti usposabljanja

Na njem izvajamo programe usposabljanja, ki ga sestavljajo trije ločeni programi in sicer za potrebe:
 • Kandidatov za pridobitev dovoljenja določene kategorije. V tem primeru je poligon namenjen učenju vožnje začetnikov po programu, ki je zakonske predpisan s strani Ministrstva za notranje zadeve.
 • Kandidatov za ponovno pridobitev dovoljenja določene kategorije – skladno z odločbo pravosodnih organov oz. z izrekom varnostnega ukrepa.
 • Prometno varnostni poligon namenjen izobraževanju-treningu varne in varčne vožnje.

Oprema poligona

 • S posebej izgrajenimi in prilagojenimi površinami (spolzke površine) na katerih lahko simuliramo vse neugodne in kritične situacije na katere lahko voznik naleti med vožnjo. Z namakanjem teh površin dosegamo močno zmanjšanje oprijema pnevmatik do meje, ki ustvarja pogoje vožnje na spolzki površini.
 • Z vodnimi ovirami- zavesami. Vodna zavesa omogoča simulacijo različnih kritičnih situacij v prometu, za potrebe ugotavljanja refleksnih stanj in reakcijskih časov voznika.
 • Z hidravlično pomično ploščo. Le ta predstavlja osrednji najzahtevnejši element opreme poligona. Z njeno pomočjo  rušimo stabilnost vozila med vožnjo, ki je najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nezgod.

Celotni sistem usposabljanja na poligonu je računalniško podprt in krmiljen ter omogoča več scenarijev kritičnega obnašanja vozila med vožnjo in s tem nudi različne zahtevnostne nivoje usposabljanja.

V kombinaciji s spolzko površino in vodnimi ovirami  lahko ustvarimo situacije, ki že pri nizkih in srednjih hitrostih postavijo voznika v kočljive položaje glede reakcij in upravljanja vozila glede na zahtevnost vožnje.

Obrazec za najem

Povpraševanje za
najem predavalnic


Obrazec za najem predavalnic


Prosimo, da izpolnite vsa zahtevana polja

  Kontaktni podatki

  Najem in termin

  Zanima me najem: *

  Termin rezervacije: *

  Izjava o sprejemanju pogojev