3.650 m2 asfaltnih površin in
5.000 m2 neasfaltiranih površin (off-road)


PROMETNO VARNOSTNI CENTER
ŽE OD LETA 1996

Center varne vožnje
Murska Sobota

Podjetje Center varne vožnje Murska Sobota, d.o.o. razpolaga s centrom varne vožnje v Murski Soboti na Noršinski ulici 8, ob cestni povezavi Murska Sobota - Moravske Toplice.

Prometno varnostni center obsega:

  • okoli 3.650 m2 asfaltnih površin,
  • 5.000 m2 neasfaltiranih površin (off-road) in
  • 85 parkirnih mest.

Poligon s svojo gradbeno in tehnično konfiguracijo omogoča večnamensko specialno usposabljanje.

Upravno poslopje razpolaga s funkcionalno opremljeno učilnico, z vsemi potrebnimi didaktičnimi pripomočki in drugimi prostori za usposabljanje tečajnikov.

Temeljno poslanstvo

Prometno varnostni center deluje od leta 1996. Poleg izobraževanja in usposabljanja kandidatov za vozniške izpite, je njegovo temeljno poslanstvo dejavnost šole in treninga varne vožnje osebnih in terenskih vozil, ter vadba varne vožnje enoslednih vozil.

Poligon je poznan tudi širše v Evropi. Koristijo ga mnogi strokovnjaki iz tujine pri izvajanju ekspertnih usposabljanj in predstavitev sodno izvedeniških postopkov s področja cestnega prometa. Konkretno na tem področju tesno sodelujemo pri ekspertizah trkov z Zavarovalnico Triglav in pri šolanju ekspertov s strani priznane firme DEKRA AG iz Stuttgarta.

Celotni trening (teorija in praksa) varne vožnje se izvaja po izobraževalnem programu nemškega avtomobilskega kluba ADAC pod okriljem nemškega DVR in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Slovenija. Izvajajo ga vrhunsko usposobljeni in uveljavljeni inštruktorji varne vožnje.